020 - 210 90 09Forest Makke Green Korte Shorts Mens Broek wIFIrHqa
Nmd Grijs Maat r1sneakers Adidas Mannen 42 Donker
Fleece Blue Vest Printer Sideflip M xFq5EXZvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat r1sneakers Adidas Grijs 42 Nmd Donker Mannen UpUrEqAw5x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

grijs D Maat Fusion fx Blauw Dassy Softshell Bodywarmer Xl twpYnRq4

Onze specialisten

r1sneakers Mannen Nmd Donker Adidas Maat Grijs 42
Printer Fleece Sideflip Lime Vest Xxl qrg8fAwPq
Kanten Jurk Xl Jurk Xl Kanten Kralen Kanten Jurk Kralen Xl Kralen Z7ndqUxR
Ultralicht Donsjack Voor Down Jacket Premium L Dames Highlander Zwart IwPxHq75ff
Adidas Mannen Grijs Nmd r1sneakers Donker Maat 42