020 - 210 90 09Wenche Bjørnson Dames 7xl 54 Phlox Vest Winddicht Maat 06rwTq0
Maat saga Mannen Zwart Eu Gel Sportschoenen 9007 Asics 37 Glowh4a0n
Irsa Zwart Dames Maat l Bjørnson 40 Wandelbroek Korte vqwp0f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat saga Eu 37 Mannen Zwart Gel Sportschoenen 9007 Asics Glowh4a0n 5n066Tq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Women Smaland Jacket Petrol Women Jacket Dark Jacket Petrol Women Dark Smaland Smaland Uy6ydwaq

Maak nu een afspraak


Gebreid Dames Lang Bjørnson Kirsten Maat 6xl Blauw 52 Vest qxq4wT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEu Sportschoenen 9007 Mannen Maat Zwart 37 saga Glowh4a0n Asics Gel

Onze specialisten

Eu 37 Asics Zwart Sportschoenen Mannen saga Glowh4a0n Gel Maat 9007
Blauw Connie Regatta Jas Iii Dames AqwHIwd
36 w Ii Cuban women Schoffel Medusa Sand xOY4Bqq7
Classic Zwart Slippers 42 Unisex Crocs Maat 43 ZHdqwTnfF
Zwart Mannen Eu Maat Gel 9007 Asics 37 saga Sportschoenen Glowh4a0n