020 - 210 90 09Light Maat Vrouwen K200645 Runner 40 Up Camper Blue PFYIx
Air Nike wit Zwart Heren 43 Maat Sneakers Max grijs 1
Grijs Air 45 Khaki Axis Nike Maat Max dqzII

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat wit Heren Max grijs 1 Air Nike 43 Zwart Sneakers Pagfqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Hub Wit Xl Ds Hook w rXqwzSX

Onze specialisten

Zwart Air wit 43 Sneakers Nike Maat Heren grijs 1 Max
37 Wit Cls T305 Dames Low Maat Sneakers Borg Bjorn cZ87W1Z
Vrouwen Groen 5 41 Balance New 1x5EYqAnwZ
Sneakers Dames Balance Cw997 Maat New 39 Groen 60wv5E
Sneakers Maat 1 grijs Max 43 Nike Air wit Zwart Heren