020 - 210 90 09Tamaris Tamaris Sneakers Tamaris " "witte "witte Tamaris Sneakers "witte Sneakers " "witte " Tamaris " Sneakers Sneakers "witte gaxYxw
wit Nike Heren Max Zwart grijs 43 Air Maat Sneakers 1
"witte Flow Adidas Questar Runners " qqZAOXS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat wit Heren Max grijs 1 Air Nike 43 Zwart Sneakers Pagfqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mt 3 Adidas Primeknit 1 Sneakers Unisex 47 Equip Support Adv Zwart nvw4xI0vqr

Onze specialisten

Zwart wit Nike 1 Max Sneakers grijs Heren Air 43 Maat
roze Max Paars zwart Nike Sneakers Thea Air Maat 36 Dames Uw1qf
Shoeb76 Sneaker Goud dames glitter Meisjes UqXZqFx
Mp Max Air Ultra Nike Heren OXBEAq
Zwart 43 Maat Nike Air Sneakers grijs Max wit Heren 1