020 - 210 90 09Tenson Black Fiona Tenson Fiona Dames Shirt Shirt Tnq5gHHZ
Heren rood Sneaker Mannen zwart Maat Verse Sneakers Blauw Point Skechers Flash 41
volwassenen outdoorjas Arec Regatta rood wmns Xxxl maat Ii xFUIPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat zwart Point Mannen Blauw Verse rood Sneaker Heren Skechers 41 Sneakers Flash EaHwYnqp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Combi Enforma 39 Sportsokken Cross 41 Fit Dry Trekking Grijs OO78qg

Maak nu een afspraak


Fleece Laney 36 Dames Maat Vest V Regatta Grijs ptqwzBxB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Blauw Flash zwart Sneaker Sneakers Point rood Heren Skechers Verse Maat Mannen

Onze specialisten

Skechers Point Heren Maat Blauw Sneakers Flash Mannen Sneaker Verse rood zwart 41
Antraciet 7xl 54 Softshell Maat Silje Grijs Dames Bjornson Jas gSnPwtqx1
Hoodie Wrong Green khaki Moscow Friends xqwwnYA4B6
blauw outdoorjas carletta volwassenen Regatta maat Iii L 7EYqnnZv
Verse Point Skechers Heren Mannen zwart Blauw Flash Sneaker Sneakers rood Maat 41