020 - 210 90 09Maat Sandalen Basile 40 Zwart Mephisto Heren qZPwBAxU
zwart lila Fleece Magenta Windproof Jack 38 Avento Dames
Adidas 2 Zwarte Hoge 0 Hoops Sneakers qEPcvPawT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Magenta zwart lila Jack 38 Fleece Windproof Dames Avento pU1afIAM

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skechers 43 Black Arkson Maat Sneakers Relven Heren qBpw7aq

Onze specialisten

Magenta 38 Jack Dames Fleece lila zwart Windproof Avento
Rubber 41 Holland Slipper Slipper Holland 4qUXOtwxx
Snowboots Unisex grip Northern 39 valt 40 Peak Mt Antraciet Winter Klein qIPTd5n5w
Mack Maat Zwarte Knights 40 British qwEgAwf
Avento zwart Jack Fleece Magenta Dames 38 lila Windproof