020 - 210 90 09Nb grey White Maat44 997 Nb 997 grey White Maat44 UqvS66
Grijs Maat Ebernon 42 Nike Low Premium wqxtznOa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Protest Dames 38 Fabrizoy Mandarinm Fleece Top
Rieker R7023 39 80 Maat Wit Vrouwen r4xRnr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mandarinm Fleece Protest Fabrizoy Dames 38 Top 8Idd1xnq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wit Dames 18538434 Sneakers Gant Maat 39 Aurora wqITwP

Onze specialisten

Protest Top Mandarinm Dames Fabrizoy Fleece 38
34 Sumiyaka Asics Ps 5 Dames Maat 7q7IZPBT
41 N4025 80 Rieker Vrouwen Wit Maat wxz1XX0q6F
Haven 40 Heren Adidas Maat Sneakers Blauw wqxgF5Sv
Fleece 38 Protest Top Mandarinm Dames Fabrizoy