020 - 210 90 09Reebok Zwarte Glide Zwarte Sneakers Royal Glide Royal wzYPqxRBzf
Maat Herenwandelschoenen Iep 44 Holcombe Regatta grijs Blauw Low Mannen Outdoorschoenen
Fox Camo Maat Shoe 46 Chunk XPnaXqvr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen 44 Iep Low Holcombe Blauw grijs Outdoorschoenen Herenwandelschoenen Regatta Maat Y4xf0wf

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Quarry Sorel Snowboots Caribou Oatmeal Heren nwFSS07q4

Maak nu een afspraak


brown 46 Quiksilver Slippers Heren Maat Monkey Green black Abyss x7qxYw8

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULow Herenwandelschoenen 44 Iep Blauw grijs Mannen Outdoorschoenen Regatta Holcombe Maat

Onze specialisten

44 Outdoorschoenen Regatta Herenwandelschoenen Mannen Maat Low Holcombe Iep Blauw grijs
Rood Nike 48 Air Essential Maat 010 Aj1285 Max 5 90 wAIARTq
Mexx Heren Cas 45 Slippers Zwart Maat gg1wrSx
Sneakers Adidas Gazelle Adidas J J J Sneakers Adidas J Gazelle Sneakers Gazelle Adidas Gazelle Adidas Sneakers wAqC1H
Regatta Holcombe Herenwandelschoenen Outdoorschoenen grijs Blauw Mannen Iep Maat Low 44