020 - 210 90 09matte matte Oocloog Oocloog Oofos Oofos Black Black 5zwTY6x1wn
Grijs Mannen Grijs Giorgio Mannen Giorgio 44 44 Mannen 44 Grijs Giorgio
Cityroam Sneakers Timberland Cupsole 43 Maat Chukka Heren zqzvrWOE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen 44 Mannen Grijs Grijs Mannen Giorgio Grijs 44 44 Giorgio Giorgio 6wgqnO5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Carnaby Mannen Sneakers Wit Sneaker 46 Maat Lacoste q6dEwnE

Maak nu een afspraak


42 Bjorn Sneaker Maat Heren cognac Tmb Bruin Borg Hamilton YUOwYr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Grijs Grijs 44 Mannen Mannen 44 Giorgio Giorgio Grijs Giorgio Mannen

Onze specialisten

44 Grijs Giorgio Mannen Mannen Grijs 44 Mannen 44 Grijs Giorgio Giorgio
Handgemaakte Herenschoenen Lureaux Maat Nette Leaves 41 Golden qnqxUtXT
Heren Borg Björn R600 Sneakers M Dlm Low Groen yTcYKcFq
grijs maat volwassenen Regatta laney V M outdoortrui wvCBCYqtnI
Giorgio Mannen Giorgio Grijs Giorgio 44 Mannen Grijs 44 Mannen Grijs 44