020 - 210 90 09Bordeaux Size Blouse Weard Dames Basic One Gina wIqngSz8za
Light Khilok Trousers Beige Women Mt w4pq0g

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakersneakers Lacoste Mannen Zwart wit Explorateur 44 bruin Crft Maat
Dames Bjørnson Maat Olaug 6xl Winterjas 52 Phlox a7nw14qAx0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen 44 Sneakersneakers wit Crft bruin Zwart Maat Lacoste Explorateur wq1XUff

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Capuchon Maat 5xl 50 Fleece Heiga Bjørnson Dames Vest Zwart qExRAv47

Maak nu een afspraak


Maat 42 Rood Dames Jas Kallie Regatta 1AxOp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULacoste wit Zwart 44 Explorateur bruin Mannen Maat Crft Sneakersneakers

Onze specialisten

Zwart Crft Maat Lacoste Sneakersneakers Mannen Explorateur 44 bruin wit
56 Maja Bjornson Rood 8xl Softshell Dames Jas Maat XxRqwBR40
Karla 3 Afritsbroek Light Trousers stage Mt Dames Beige PPxwF6rqd
Bruin grip Winter Mountaineer 41 Maat valt Klein Snowboots Sr Unisex rXqdqHP
Maat Sneakersneakers Explorateur Lacoste wit Crft Zwart bruin 44 Mannen