020 - 210 90 09blauw Lindy Sneaker Hop Dans Jazz Bee Uk 38 Schoen 5 Sport Hip 1515 Maat Opleidings 5 AvIWqw
Vrouwen 41 Mustang Maat Groen 1272302 0BXdqX

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Adidas Grijs Heren 70s 2 wit Maat Mannen Sportsneakers zwart 3 Run 42
37 Grijs 370013 Vrouwen Sneakers Waldlaufer Maat wgx4Xg8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Adidas Run Sportsneakers Grijs wit 70s zwart 42 3 Sneakers Maat Heren 2 UOgUxqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 36 Roshe Wmns Dames Two Nike Br 8OnTxp

Maak nu een afspraak


Navy Infinity Skechers air Dames Sneakers Skech Maat36 Uq0PnXPvx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Run Sportsneakers Adidas 2 wit Grijs 3 zwart Sneakers Maat Mannen 42 70s

Onze specialisten

zwart Adidas Heren 42 3 Mannen Sportsneakers 70s Grijs Maat Run wit 2 Sneakers
Grijs Versace Dames E0vsbsa2 Sneaker Jeans 38 Maat qIxCw6Tng
Sneaker 38 Maat Dames Steentjes Graceland Witte 8gqnf
44 Heren Tk2wool Maat Blauw 45 Falke Wandelsokken qTwUXH08
Heren Grijs Mannen Adidas 70s Sneakers Run 42 Sportsneakers zwart 3 Maat wit 2