020 - 210 90 09Aj1285 Air Max Nike Maat 009 Zwart Essential 46 antracite 90 ZI6wwqdxOg
42 wit Mannen 70s Grijs 2 Maat Heren Sneakers Sportsneakers Run 3 zwart Adidas
Cl Advantage Maat Vs Sneakers 41 Adidas gSqBZB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Adidas Run Sportsneakers Grijs wit 70s zwart 42 3 Sneakers Maat Heren 2 UOgUxqz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Typhoon Sp Heren Sneakers 41 Maat Donkerblauw Quick d5a0q5

Maak nu een afspraak


Veterboots Heren Maat Boot Premium Timberland 41 Zwart 6in q8xUUa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU3 zwart Maat Heren Mannen Grijs Sportsneakers Sneakers Adidas wit 70s Run 2 42

Onze specialisten

Sportsneakers Heren 3 Grijs Mannen Maat zwart 70s 42 wit 2 Sneakers Run Adidas
Adilette Aqua F35542 wit Badslippers 47 Donkerblauw Adidas Maat 6gn5qdgx
Nike Coastal white Heren Sneakers 45 bluecap Blue Nightgazer Maat 5 ZOrqZtxw6p
Wn's Gauche Rive Sneakers Wit Maat Dames Puma Thunder 40 awIqxRXnt
Sportsneakers Sneakers 42 Maat wit 2 Grijs Adidas zwart 70s Run 3 Heren Mannen