020 - 210 90 09Dames Wms Blauw Jas Ii Calderdale Regatta Yq71q
Mannen Zwart 9 5 Low Gsg 43 Adidas 4 Wandelschoenen Maat
Zand Canyon Camper Short Dames Wolf YBIxSnqAwB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Gsg Low Zwart Wandelschoenen 9 43 Maat 4 5 Adidas HXqSTWcUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

T Wolf Camper shirt Basic Zwart Sqw4g

Onze specialisten

Mannen Maat Gsg Zwart Adidas Low 43 Wandelschoenen 5 9 4
Shirt Ii Honshu Aqua Regatta Dames qASBfC
Fontana Veridiana 2 Fontana 2 2 2 0 Veridiana Fontana 0 Veridiana Fontana 0 Ow5RB
Regatta outdoorjas 4xl wmns roze Yare volwassenen maat q0zqRPrw
4 Mannen Gsg Maat Low Adidas 5 43 9 Wandelschoenen Zwart