020 - 210 90 09161205c Stars Suede All 38 Blauw Converse qnpUfwS6BB
Sneaker Dames Venice Zwarte Maat 39 gEgqnwdrH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Costa Un G010106 Mannen Lace Maat Clarks 46 Zwart
Wit Maat Adidas Sneakers 36⅔ Campus Dames q0wtwHY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Lace G010106 46 Maat Costa Un Clarks Zwart tIqxzpdtw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zilver Superstar 1 Maat Metal Toe Zwart 3 Vrouwen Sneakers Adidas Dames 39 P0dOwOq

Maak nu een afspraak


40 Court Vl 2 Adidas Maat 0 WqwRU6wxn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUClarks Maat Zwart Un Costa G010106 Lace 46 Mannen

Onze specialisten

G010106 Lace Maat Costa Zwart Mannen Clarks Un 46
Graselin Sneakers Sneakers Zwart Lady Zwart Active xwZt657Y
Charcoal Puma White Unisex Maat Sneakers Gray Black Vista 39 qXxrgXwOR
Unisex All Chuck White 46 Sneakers Optical Taylor Star Converse Maat xXnPOO
46 Clarks Maat Un Mannen Zwart Lace G010106 Costa