020 - 210 90 09Max Nike Special 40 Dames 97 Edition Air Wmns Maat zUUxqEZAw
Classic Bruin Mannen 43 Suede Licht Puma Maat Sneakers
Graceland 41 Witte Dames Embroidery Sneaker Maat wHg8wYq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Maat Licht Classic Sneakers Suede Puma Bruin 43 n1PXtqYngx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vs 1 Clean Maat 3 Adidas Advantage W Dames 37 d0PR4FR

Onze specialisten

Sneakers Puma Licht Maat Suede Classic Mannen 43 Bruin
Bloemen Dames Maat Knights Hoog Sneakers Dee 39 British Roze Ww6FTSY1Wq
Smash 35 White Maat V2 Kinderenpeacoat Ps Sneakers V Puma Sd FCCHd
1 wit Sneakers Max Maat gum Zwart Nike 40 Air E7PRfnqgxw
Maat Mannen 43 Licht Sneakers Classic Suede Puma Bruin