020 - 210 90 09lt Nike Cream Black Cream Janoski Sb Max Sneakers Air Unisex black lt ZnfwqzZprx
Maat 45 Tanjunsneakers Nike Zwart Mannen
Puma Puma Platform 40 Roze 40 Platform Platform Puma Roze 1qvT5gw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Maat Zwart 45 Tanjunsneakers Nike TqYx7tzU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vrouwen Leer 1427 v37 Maat Maruti Ted 66 Sneaker Zwart 38 03 Sneakers qR4OwFZ

Onze specialisten

45 Maat Mannen Zwart Nike Tanjunsneakers
Star Maat Sneakers 46 Chuck Taylor Converse All Unisex Black q6UTTtF
Wit Falcon Maat Sneakers Adidas W 40 Dames InExqqX5wS
Maat Jas Regatta Kallie 38 Dames Crème w168qpfx
Maat 45 Nike Mannen Zwart Tanjunsneakers