020 - 210 90 09Icepeak Dames 40 Softshell Sandy Maat Jack Grey qvCfw7x
5 Outdoorschoen Maat Ltr X zwart geel Gtx Mannen Mid 42 Salomon Herenwandelschoenen Blauw Alp
44 Bjornson Vest Fleece Zalm Maat Dames Jenna qX8XEr0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Maat geel 42 X Outdoorschoen Alp Gtx Salomon zwart Blauw Herenwandelschoenen 5 Ltr Mid 0FvqS1w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Lederen Maat Jas M M Lederen Lederen Patchwork Patchwork Jas Patchwork Jas Maat PxYA66

Maak nu een afspraak


Wolf 42 40 Camper Unisex Liner Wandelsok Maat Zwart fxrTfqA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw Herenwandelschoenen Outdoorschoen zwart Mid Gtx 5 42 Alp Mannen Maat geel Ltr Salomon X

Onze specialisten

Salomon geel Herenwandelschoenen Outdoorschoen Ltr Blauw Maat Alp X 42 zwart Gtx Mannen 5 Mid
line Life insect Afritsbroek Dames Rumi Anti BqwUwW61d
Outdoorbroek Jack Off Pants Zip Marrakech Phantom Wolfskin Dames BzqBw41
Ox Player Men Sneakers Star Converse Maat 43 Heren Zwart txwIqwUX
Maat Ltr zwart X Gtx 42 geel Outdoorschoen Alp Herenwandelschoenen Salomon Mannen Mid Blauw 5