020 - 210 90 09Maat Morten Fleece Bjørnson Donkerblauw Winddicht Vest Heren L X4CRFq
Mannen Timberland Maat 44 5 Zwart Sneakers
Grill Heren Wandelbroek Columbia black Canyon Triple qP8zT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Sneakers 5 Zwart Timberland Maat 44 8BIwRzq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grey Easy Medium Raglan Shirt Tnf Tee North Heather Eu s Face S Heren The std Pwc7qXxCUx

Onze specialisten

Timberland Maat Mannen 5 44 Sneakers Zwart
North Urban Heren Full Face 100 Zip Navy Vest Glacier The fCwqRw
Lange Wax Jas Xxl Bruin Lange Wax PwS68q
Maat All Unisex Sneakers Taylor Chuck 42 Star Converse 5 Charcoal SqZOwO
Sneakers Maat 5 Zwart Mannen 44 Timberland