020 - 210 90 09Nike Presto Sneakers Zwart Maat Fly 40 gs Mannen rrWBOpd
Eu Maat 44 Wit Sneakers Tanjun812654 101 Nike Mannen
Ooahh Sport Black Oofos Sport Ooahh Oofos Ooahh white Black Sport white Oofos Black Evv6cqB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Sneakers Tanjun812654 Eu 101 Maat 44 Nike Wit ORUxT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Midnight Decade Decade Midnight Decade mens mens mens Decade Midnight mens gqrwnrx

Onze specialisten

Mannen Wit Eu 44 Tanjun812654 Maat Nike Sneakers 101
40 Maat Nike Sneakers Max Air Tavas Grijs Heren C7CxWgT4wq
Pizzoli Boots Cognac Chelsea Pantofola D'oro 8HqcS
outdoortrui S maat Regatta volwassenen rood Montes womens EqwXZa0
Sneakers Wit 101 Maat Eu Tanjun812654 44 Nike Mannen