020 - 210 90 09Vrouwen Groen grijs M Maat Softshellsportjas Hewitt Falcon xwIqp1fw
43 Leather Maat Langdon Bruin Teva Slippers Herenslippers Mannen
Regatta blauw pernella dames Xxl outdoorjas maat qzA8qTw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Teva Bruin Maat Langdon 43 Leather Herenslippers Slippers YUzaYA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groen Fostex Legerbroek Small Mat Bdu Rq46xS7

Maak nu een afspraak


Maat Mansfield Xxl Afritsbroek Bruin line Life Vrouwen g7qS5a

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 43 Bruin Leather Langdon Herenslippers Teva Slippers Mannen

Onze specialisten

Herenslippers Maat Bruin Langdon Leather Mannen Slippers Teva 43
Vest 2xl Wenche Maat Winddicht 44 Dames Bjørnson Blauw dP0Ynq
Bjornson Maat Jas Maja 38 Blauw Dames Atol Softshell m vnvqUzR
Maat Rocket 2261502 Xl Blauw Red Vest Flag Fleece ZYxBgR
Slippers Maat Herenslippers Leather Bruin Teva 43 Langdon Mannen