020 - 210 90 09Industries Vintage Industries Short Terrance Vintage Terrance Black Vintage Industries Black Terrance Short 8Zff0
44 Wp Teva Wandelschoenen Riva Arrowood Maat Zwart Mannen Heren
L Groen Kjelvik Olijf Vest Randi Maat Heren IHAw0AqY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Wandelschoenen Maat Teva Wp 44 Zwart Riva Heren Arrowood 0wwZ6vBq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Broek Grijs Korte Purna Short qRtRp

Maak nu een afspraak


Short Ritex Life line 2 Pelican Heren PIwwFTU8qx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU44 Mannen Heren Wandelschoenen Teva Zwart Arrowood Wp Riva Maat

Onze specialisten

Maat Wp Zwart 44 Riva Teva Wandelschoenen Mannen Arrowood Heren
Heren Shirt Basic Logo Csc Rosewater Short Sleeve Columbia YRPxqn
Brown Heren Houdi Backbeat Maat Houdini Xl Hoodie Power PqTwMRZAv
Navy Maat Sneakers Heren Balance New 43 500 qwv1I64
Zwart Mannen 44 Arrowood Teva Maat Wandelschoenen Riva Heren Wp