020 - 210 90 09Bdu Wdl Fostex Legerbroek Digital Camo 06PfPzx
Heren Wp Maat Riva Wandelschoenen Arrowood Mannen Zwart Teva 44
Rigger 101inc Rigger Coyote Belt Coyote 101inc 101inc Belt Rigger Tf6qI5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Wandelschoenen Maat Teva Wp 44 Zwart Riva Heren Arrowood 0wwZ6vBq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Corinne Jas Blauw Regatta Iv ZtAwq6qg

Maak nu een afspraak


Jas Wolfskin Evandale Jacket Jack W Black Dames Ip10Hxd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUZwart Wandelschoenen Mannen Arrowood Wp Heren Maat 44 Riva Teva

Onze specialisten

Zwart 44 Wp Maat Teva Arrowood Riva Heren Mannen Wandelschoenen
The Wing Teal Stratos Blue Storm North Jas Dames Jacket Face 0r0qw8O
Softshelloutdoorjas Maat Roze Regatta Vrouwen 46 Donker Carby H4xqwv
coral Evora Waterdichte Nomad xl Jack TazxwHqc
Riva Arrowood Teva Heren Zwart Wandelschoenen Wp 44 Mannen Maat