020 - 210 90 09Ara Dames Car Schwarz 07 schwarz Wovenst 34027 Laag Zwart Sneaker Grau Maat cor Silber 37 Gekleed pwqTwrI
Adidas Gsg 42 5 9 Low Maat Wandelschoenen 4 Zwart Mannen
black b dames New Balance wl574eb sneakers wXnfqnZECx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Zwart 9 Gsg 42 Wandelschoenen Maat Low 5 4 Adidas gX76xzwqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Chunky Paarse Maat Graceland Accenten Sneaker 41 Witte O4FwnS8

Maak nu een afspraak


Vans Sk8 Maat Chocolate Hi Torte 5 44 pBpzUfqnw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Mannen 4 Gsg Maat 42 Adidas 5 9 Zwart Low

Onze specialisten

Adidas 9 Wandelschoenen 4 Maat Low 5 Mannen 42 Gsg Zwart
Platform 39 Sneakers Mack Knights Maat British Laag Dames Licht Roze ZxSREq4w
Wit Sneakers Gaastra Huff 44 Maat Heren Sw4aU
Adidas Maat Aqua Slippersslippers Rood wit 42 Adilette Unisex aq6rtxZaw
Mannen Gsg Adidas Wandelschoenen 42 Maat 5 Low Zwart 4 9