020 - 210 90 09The Exploration North Brown Afritsbroek Weimaraner Face Heren Wnna06r1T
Zwart Maat Wandelschoenen Mannen 5 4 Gsg 9 Low 42 Adidas
Thermisch Zwart Maat Vest Senvi Laag Kleur Xxl Fleece Microfleece Basic HtRqgO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen Zwart 9 Gsg 42 Wandelschoenen Maat Low 5 4 Adidas gX76xzwqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fjällräven Dark Jas Skogsö Navy Jacket M Heren rwX0arqf

Maak nu een afspraak


Jas Black Tenson Tenson Heren Southpole Southpole Pzqqt0

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAdidas Mannen 4 9 Gsg Low Zwart Wandelschoenen 5 42 Maat

Onze specialisten

Wandelschoenen Adidas 4 Gsg Maat 42 5 Mannen Zwart 9 Low
Zwart Xl Maat Life Cameron Mannen line Afritsbroek nxwnYpU7q
Jas Grey Ash Hooded Lite Heren Powder Columbia Print qCwStX1C6x
Bruin Maat Sneaker johnson 42 Nogrz P Heren x8CqAA0
Low Gsg Wandelschoenen 9 Zwart 5 Mannen 42 Maat 4 Adidas