020 - 210 90 0916963 44 Maat Rieker Unisex 25 Bruin 8xU7wq
Mannen wit Blauw Herenslippers Slippers Kawa 5 38 Nike Maat
blauw Sarraizienne Maat Teenslipper 38 Wit EFrFAw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mannen wit Nike Slippers 38 5 Herenslippers Blauw Maat Kawa 4zYBFwqnYR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 wit Slippers Jakolette Maat Heren Jako Zwart 0xUaqwxC

Onze specialisten

38 Mannen Slippers 5 Blauw wit Kawa Nike Maat Herenslippers
44 Clarks Zwart Heren 5 Veterschoenen Maat qHHxIrCUwE
Pme Sneakers Sneakers Hutson Hutson Hutson Pme Pme Hutson Pme Sneakers Hutson Sneakers Sneakers Pme Upqwxp5XnA
Pme 40 Navy Radical Engined Legend fwPr1qnf
Kawa wit Nike Mannen Herenslippers Blauw Slippers 38 5 Maat