020 - 210 90 09Afritsbroek Nomad Valdez Wandelbroek L Sand Heren Onxna58UPq
Van Heren Schoenen Blauw Katoenen Sneakers Laag Manzotti
Turkisch Iii Nuptse Sea The tnf North Kinderen Black Face Jas Sq6gYwt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Manzotti Van Sneakers Heren Laag Katoenen Schoenen Blauw FaOx8q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pullover Heren Bjørnson Donkerblauw Joakim 3xl Maat gCdqY5d

Onze specialisten

Sneakers Van Laag Blauw Schoenen Heren Katoenen Manzotti
2261502 Fleece Flag Vest Xl Rocket Maat Red Limoen 7wX6Fxq
M Jack Heren Jas Wolfskin Point Jacket Green Stormy Cypress wrrAIf
Meridian Sneakers Heren Skechers Olive Ostwall Maat42 6wZFqFgd
Manzotti Laag Katoenen Schoenen Sneakers Van Blauw Heren