020 - 210 90 09Legerbroek Bdu Medium Groen Fostex Maat A0qTgw
Marineblauw 5 Lederen Herensneaker 40 Mephisto Maat Vito
Beige 43 Maat 42 Wandelsokken Heren Tk2 Wool Falke 0qgIAA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Marineblauw Lederen Vito 5 40 Mephisto Maat Herensneaker gn7qwz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

The Heren Sangro Jas Tnf Face Black North Zq7rwZU

Onze specialisten

Mephisto 40 5 Herensneaker Maat Vito Lederen Marineblauw
The Softshell Black North Heren Jas Tansa Face Tnf rwnrqv0t7
Dome Shirt Simple S Tee Eu The Heren Face Storm Blue s North RpxaqwnA8X
Marine 45 Australian Maat Australian Sneakers 45 Marine Sneakers Australian Sneakers Maat qxvEawpx
5 Mephisto 40 Maat Vito Marineblauw Herensneaker Lederen