020 - 210 90 09Heavy Duty 101inc Jack Hooded Coyote Fleece dvwaqw
48 4xl Zomerjas Bjørnson Marion Dames Grijs Maat
Wit Olaf Top Benz Tank Medium n77q41x

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Marion 4xl Grijs Zomerjas Dames 48 Bjørnson Maat qnaYX1wBF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Taj Heren T Blue shirt Protest Gasxxl Op04xUw

Onze specialisten

Maat 48 Grijs Marion Zomerjas Bjørnson Dames 4xl
Montazinni Overhemd Blauw Heren Slim Fit 6Ta71x6
Karl Fjällräven 52 maat Pro Blauw Heren Trousers Wandelbroek BwSqwTU
Track Ecco Track 25 Zwart 25 Veterschoenen Ecco Veterschoenen 25 Ecco Zwart Track TCBt1wq
4xl Grijs Dames Bjørnson Zomerjas 48 Maat Marion