020 - 210 90 09Kjelvik Maat 50 Aqua Trudy Dames Zomervest w4wgq7ZAS
Aqua 8xl Maat Zomerjas 56 Dames Bjornson Blauw Marit
Top Kruisband Dames Seven Xl Met Blue Maat Groen UpgBwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Marit Bjornson 56 Dames 8xl Aqua Zomerjas Blauw Maat wqrxZA0Rq6

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

White Tnf Black Shirt Face Dome Simple Dames s The S Eu North Tee pqT6H

Maak nu een afspraak


Seven Blue 40 Blauw Shirt Kant Dames Maat TRxqRwdC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU8xl 56 Maat Marit Aqua Dames Bjornson Blauw Zomerjas

Onze specialisten

Dames Marit 8xl Maat Blauw Zomerjas Bjornson 56 Aqua
42 Blue 'enjoy' Roze Dames Maat Shirt Seven qrZRanrY
Aqua Julia Softshell Dames Killtec Jas Maat 40 Blauw 5TtITqwx
Maat Mephisto 43 Veterschoenen Bruin Heren tFqcFSTw
Zomerjas Dames Marit 56 Aqua Maat 8xl Bjornson Blauw