020 - 210 90 09Hummel in Badslipper Zoom 31 Maat w1AwqxBO4P
Dunlop Maat Groen 39 Kuitlaars Pvc wXrq8wT

Procesrecht – Dagvaarding

 

Regatta Oranje Iv Maverick Shirt Dames
Sneakers Max Zwart 41 Nike Maat Air Unisex Vision qtx6w5

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maverick Regatta Iv Dames Oranje Shirt dRxRXS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Se Air 40 Max Nike 002 90 Grijs 858954 Premium HvITTdnwq

Onze specialisten

Dames Iv Oranje Shirt Regatta Maverick
Maat 42 New Mcruz Grijs Heren Balance Sneakers XH0Tqw10
Benassi Maat Zwart Unisex Jdi 38 zwart Nike Slippers avqUHxdaw
White Platinum Sneakers Huarache pure white Air Nike Heren q0pwFnI8
Regatta Shirt Maverick Oranje Iv Dames