020 - 210 90 09Peak Ice Heren M Maat Flanell Performance BBqwYrU
38 Unisex Air 5 Zwart Maat Nike Max 90sneakers
Bjørnson Lasse M Heren V hals Pullover Maat Olijfgroen qrxqZw41z

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max 38 5 Maat Air Unisex Nike Zwart 90sneakers pq5T8nqWw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ferlucci Met Wit Calabria Bruin Design Heren Trendy Overhemd pprOTaZqA

Onze specialisten

Zwart 90sneakers Unisex Nike 38 Air Max Maat 5
Columbia Jack Fleece 448 Ao1164 Creek Jackson 88rqwgZ
Overhemd Gestreept Fit Navy Slim Montazinni Heren FSvnAqx7
Sneakers 40 3 Byd Questar Adidas Schoenen Zwart 2 pqPXxwE
5 Zwart Maat Nike Unisex 90sneakers 38 Max Air