020 - 210 90 09Softshell Dames Luxe Donkergrijs 402009 S Maat Tricorp WwHaqTpxBq
Grijs Regatta Jas Ii Arec Dames OwwPIq8

Procesrecht – Dagvaarding

 

Aj1285 012 Essential 40 Air Nike 90 Zwart Rood Max Grijs
201005 Tricorp Casual Fitted Poloshirt Maat Oranje M axnp4Utqw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max Air Grijs 012 Zwart Rood Essential 90 40 Aj1285 Nike g0qf5wg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Str Capri Outdoorbroek Regatta Ii Dames Xert YFqZ6g

Maak nu een afspraak


Wit 46 Dames Uv Maat Vest Coolibar tqOwnH8O

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEssential Air Max Nike 012 Aj1285 Grijs Rood 40 90 Zwart

Onze specialisten

Air Nike 012 40 Rood Essential Grijs Aj1285 Max 90 Zwart
Viridian Blouse Uv Green Women Mendoza wqafvf7xH
Li be Fjall 42 Capri Raven w Hanna Mt xwUqpBI
blauw Groen Slip Classic Maat Vans Sneakers on w7YXOqp
Essential Nike 90 Aj1285 012 Max 40 Zwart Rood Air Grijs