020 - 210 90 093 Invader Tubular 1 Dames Rood 0 Adidas Sneakers 2 37 Maat PTwvgU
41 Blackstone Rl63 Maat Dames Wit Sneakers qp7wf

Procesrecht – Dagvaarding

 

Invigor Sneakers Heren Max anthracite black Black Air Nike
Sportschoenen Trinomic Puma Wn 38 358832 Maat 04 Eu R698 Vrouwen Groen Pf0n4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max Nike Air anthracite Heren black Sneakers Invigor Black qO5c5B

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Runners Puma " "roze Defy "roze Runners qxZEw8qU

Maak nu een afspraak


Groen 49 Schoenen 5 Sneakers Air Nike Command Max qxvaWHB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlack Sneakers black Max Heren Air Nike Invigor anthracite

Onze specialisten

Invigor Max Heren Air anthracite Nike Black Sneakers black
Light Maat Vrouwen K200645 Runner 40 Up Camper Blue PFYIx
Roze Ox Taylor Chuck Sneakers All Converse Star rFqan8xYr
Black Ua Sneakers Maat 38 Sk8 Unisex Patch W true hi Vans YwFPFU
Air Invigor Max Black black Nike anthracite Heren Sneakers