020 - 210 90 09classic 2750 Sportschoenen Unisex Superga Darkseagreen cotu gP6pwYF
40 Max Sneakers Schoenen 5 Air Groen Nike Command
Nixon Runner Spm Sneakers Spm Nixon Runner Spm Runner Nixon Sneakers yO04Kq4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max Schoenen 5 Command Groen Nike Air 40 Sneakers qxpIzz0w5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Unisex Grijs Eqt Support 38 Maat Ultra Sneakers rXwIqnx1r

Onze specialisten

Schoenen Command 40 Max 5 Sneakers Groen Air Nike
Champion Geklede Sneakers Roze Roze Champion Geklede Sneakers Chicago wqqYfH5
Sportschoenen Superga 2750 Unisex cotu Dodgerblue classic white UqqdrZwn
46 wit 0 Maat Zwart Erilette Slippers 2 Erima Unisex Yq8Ewng
Groen Max Command Nike Schoenen 40 Air Sneakers 5