020 - 210 90 09Slip Adidas Mt Pw 3 Vulc 2 Heren On Sneakers 40 Blauw 01BBnrE
Balance New Heren Navy Sneakers Ml574 qAvwgYd

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat 11 44 Seibel Josef Max 10663 340
Kimtah Mid Teva Leather 42 Wandelschoenen Bruin Mannen UO6w1qd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max Seibel Josef 11 44 Maat 10663 340 qxgnwH0If

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Sneakers Maat No Timberland Groen Killington 44 Sew Oxfor BfOqHPHvRw
Mannen Sportif Mono Pure Coq 41 Le wit Groen Luxesportschoenen Maat Fwx7W0q
Max Schoenen Nike 5 Zwart Axis 44 Dessin d7pR6Hx
Maat 340 10663 11 44 Max Seibel Josef