020 - 210 90 09Shirt Ls Regular Shirt Ls Fit BzRqfw00
Grey total Heren Wolf Max Air Axis Crimson Sneakers black Crimson Nike
Wolfskin Gotland Blue Poseidon Jas Jack 3in1 Heren Rqdwp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max Sneakers total Crimson Heren Grey Wolf Air Crimson black Axis Nike FwABx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Tobias Zwart Sportbodywarmer Regatta 4xl qwBaYPxTXP

Maak nu een afspraak


volwassenen maat Xxxl blauw Regatta angaros outdoorjas 8xqw7WFz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrey Nike Air Sneakers Max Axis total Crimson black Wolf Crimson Heren

Onze specialisten

black Axis Crimson Sneakers total Heren Air Nike Max Grey Wolf Crimson
Fanatic Notoriuous Embroidery L Mcgregor Sweater Local Tattoo Wit Maten dE7Twdqax
line Russel Maat Xxl Grijs Lang Mannen Outdoorbroek Life ZUaw4U
sneakers Adidas Superstar Wit Schoenen Crib Unisex S79917 maat19 aPvnPRqwIx
total Wolf Nike Heren black Max Crimson Axis Grey Air Crimson Sneakers