020 - 210 90 09Dames Vai Wild Uma Via Bruin Maat Sneakers 37 ZSa7qw6
Basket Puma Heart 37 Wit Wns Ocenaire SqdwqRZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart 44 Max Sneakers Nike Heren Maat Air 5
Pewter Bling Kinderen Sneakers Liquid Hi Skechers lite qw81RY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Max Zwart 5 Sneakers Maat Air Nike 44 Heren PqnUTwI75

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Cloudfoam Adidas 3 1 Lite Race Sneakers Zwart 49 Schoenen Tq4wdqH

Onze specialisten

Max Heren 44 Nike Air 5 Sneakers Zwart Maat
Roze Dames Skechers Sneakers Skyline Surefire nw7nYxf
Nike Sneakers Air Zwart Kinderen Max Thea SrRqtS0
Uniseks Spirale Groen Laarzen Gevoerde 7130 gxSwg7Z6
44 Heren Sneakers Maat Air Nike Max 5 Zwart