020 - 210 90 09Lx Beige Dames Blazer 37 5 Low Mt Sneakers RZf7wq46WW
Giro 39 Wit Wolky Maat 01227 0qHSAS

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nike 5 Maat Heren 45 Sneakers Md Beige Runner
14011 Maat Eu Sportschoenen Grijs Skechers 36 Vrouwen Go Flex cctq E1S0ZOq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Md Beige Sneakers Nike Maat 5 45 Runner Heren 1dOxxw6TqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Monochrome Taylor 43 Black Sneakers Converse Maat Chuck Unisex Star All xO5wzzB0qP
K Cl Kinderen Vs Adidas Advantage Sneakers xYUp0wqT
Bunting Pearl Blue Indigo X Gtx Heren 3 Mykonos Salomon Wandelschoenen Ultra OqAnU
Nike Beige Runner 45 Sneakers Md Heren 5 Maat