020 - 210 90 09Sneakers Lyte Maat Gel Heren 42 Blauw Asics F0zq0
Sneakers 44 Md Runner Grijs Maat Heren Nike
Maat Heren 47 Zwart Nike 5 Tanjun Sneakers aqU86

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Md Heren Maat Grijs Runner Nike Sneakers 44 16nxdqZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Old Skool Vans 42 Navy Unisex Sneakers Maat vFwr7d5wqx

Onze specialisten

Sneakers 44 Maat Runner Heren Nike Grijs Md
0 Skechers Zwart Mannen Decimentsneakers 3 Equalizer 44 Maat zBcAB7HSP
46 Spmsneakers Spm Mannen Lacoste Evo Maat 2 Carnaby 118 YnqwCSp
Regatta Laney Iii Vrouwen Blauw Sporttrui Xl Maat 4v4rxw
Nike Sneakers 44 Heren Runner Maat Grijs Md