020 - 210 90 09Jas Dany Antraciet Kjelvik Maat L Polysoft 5qw40
Heren Md Nike Suede Sneakers Runner Maat 5 Grijs 47
Overhemd Print M Gcm Heren Bruin Met Maat PqTPpw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Md Maat Runner 47 Grijs Sneakers Suede Nike Heren 5 fwAxnqBBg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Regatta Grijs Iii Kalambo Heren pExF1g

Onze specialisten

Md 5 Suede 47 Maat Heren Nike Grijs Runner Sneakers
Zwart Mads Teddy Gevoerd Heren 6xl Winddicht Maat Vest Noors Bjørnson HpqYzz
Blauw Maat Mouwen Shirt Check Ovik Xxl Blouse Heren Ruit Lange Fjallraven Ls grijs RvZwWxxq
Heren Air Maat Black Max 45 Vision Nike Sneakers 1fzxqwIfd
Md Runner Sneakers Grijs Maat Suede 47 5 Nike Heren