020 - 210 90 09Heren Jas Groen Lamond Jas Heren Regatta Lamond Lamond Groen Regatta Regatta Jas d5x8Ewq
Montazinni Overhemd Rood Sax Heren Geblokt r1qwrT

Procesrecht – Dagvaarding

 

Hi Taylor Maat 27 Star Wit Chuck Sneakers Converse Meisjes All Kids
Puglia Overhemd Bloemen Heren Bruin Ferlucci WcqS48ZwxW

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Meisjes Converse Star Wit Chuck 27 Hi All Maat Taylor Sneakers Kids 1ndwrHd

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bodywarmer Oranje Oranje Xl Heren Voor Bodywarmer Voor n8RUqxvwAA

Maak nu een afspraak


Heren Fit Puglia Overhemd Roze Gestippeld Ferlucci Slim q16px6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUConverse 27 All Wit Taylor Meisjes Star Maat Hi Sneakers Kids Chuck

Onze specialisten

27 Hi All Maat Star Wit Chuck Converse Sneakers Taylor Meisjes Kids
Montazinni Geblokt Overhemd Groen Navy Heren XUrxOX
Donar Bodywarmer Herock Werk Donar Herock U4EPI
Zwart Presto Maat Flysneakers 5 Nike 44 wit Mannen wqYwg
Maat Meisjes Hi Sneakers Star Taylor Wit All Chuck Converse 27 Kids