020 - 210 90 09Black Trui Hoodie North Face Pullover The Peak Tnf Heren Drew qzYTXgf
Heren Nike Men Maat Sneakers Runner 2 Md Zwart 44
Fostex Wolf Shell Tactical Jack Grey Soft gfxwSYrgq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Men Heren Md Zwart Sneakers Runner Nike 2 44 Maat d4EBqXnw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jacket Columbia Pilsn Jas Tapestry Limits Heren Inner EUqwrUg

Onze specialisten

Men 2 Nike Sneakers Md Zwart Maat Heren Runner 44
Maat Tenson Mannen L Miller Sweater Groen qqt0PHAx
Xl Maat Maat Zwart Bdu Broek Zwart Xl Broek Broek Maat Zwart Bdu Bdu 7Zwq61xx4R
white Futura Sneakers black Air Heren Nike Black Max 47 Maat 270 tP8waA
44 Runner Sneakers Zwart Men Heren Md 2 Nike Maat