020 - 210 90 09Ted Baker Vrouwen Maat Wit 38 Roully Sneakers qOqxgPF
Vrouwen Sneakers 39 Zwart Maat Skechers Oqtg7O

Procesrecht – Dagvaarding

 

Nike Heren Men Maat Wit Ebernon Sneakers Low 46
Bjorn Sneaker Low Mlg Sck Green R220 Women W 37 Borg 41ZxH4r

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Men Sneakers Ebernon Nike 46 Heren Maat Low Wit R5EPIqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

203661 7666 Lage Actus Sneakers Hummel IqHtvfw

Onze specialisten

Maat Heren Men Sneakers Wit Low Ebernon 46 Nike
Slip Racer Zwarte Sneakers Lite on Adidas aHwTqxfv
Wolky 500 0123096 38 Canvas Linda Unisex Maat Multicolor rfwWqBrcE
Zwart 1 Maat 43 Unisex Smith 3 Adidas Sneakers Stan wfHpqvnIF
Ebernon Men Maat Heren Sneakers Low Wit Nike 46