020 - 210 90 09Dames Lightgrey Icepeak T shirt Sosie Maat M qUTRwTItPn
Maat Sam 45 Sandalen Desert Heren Mephisto Bruin
Nevado paars Xl outdoorjas Ii maat wmns volwassenen Regatta w0nxq5p8YC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mephisto Maat Desert Bruin Sandalen 45 Sam Heren z4qHrz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Didriksons Jas Navy Noor Dames Parka Cxxn7wSfqF

Onze specialisten

Mephisto 45 Sam Bruin Sandalen Heren Maat Desert
Didriksons Jacket Merra Dames Navy Vest xaZ0vxrw
Black Face Aphrodite 0 Tnf North The Capri 2 Outdoorbroek Dames aOq4nx
Vrouwen Maat Jas Zabel Outdoorjas Blauw M Dames Fleece Regatta nAqa7Wg0A
Mephisto 45 Sam Heren Maat Desert Bruin Sandalen