020 - 210 90 09hals Maat Lasse Heren Pullover Donkerblauw Bjørnson L V XqRwE
Sneakers Maat Zwart Puma 37 Runner Camo Carson Mesh
Robo Life Gevoerde Fleece line Vest Heren w6Z5qnUC45

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mesh Camo Zwart Puma Sneakers 37 Maat Carson Runner qxzwtTwBZP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Maat Mannen Jassen Heren S Geel Jacks Winterjas Gele Enos q8Xtx

Onze specialisten

Mesh Puma 37 Maat Carson Runner Sneakers Camo Zwart
Fostex Bdu Camo Acu Legerbroek Digital rrOqZ6R
Parka Cqb Camo G1 Rain 101inc liner Wnf1CS
Bjorn Curd M Sneakers Mid Borg qzXTzPw8x
Mesh Maat Zwart Sneakers Carson Camo Runner 37 Puma