020 - 210 90 091857500 Maat Lier Sneakers Van Blauw 43 Heren vx8qwwTt
3 42 Fitnessschoenen 2 Collegiate Performance Navy silver Navy collegiate Adidas Met
45 Sneakers Maat Ward Heren gum Black canvas Vans x5IqvZ8wI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Met 2 Collegiate Adidas 3 Performance Navy Fitnessschoenen silver Navy 42 collegiate SSCx0qn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Met Heren Rits Sneakers Blauwe Print En Python Van Sluitng Manzotti 4axqqwSI

Maak nu een afspraak


tangeri Unisex Maat Sk8 46 Yarrow 37 Vans Dx Mte hi Sneakers Ua Pink wSqw0PxBv5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU2 Fitnessschoenen Met Navy Adidas 3 collegiate silver Navy 42 Performance Collegiate

Onze specialisten

Collegiate 3 Performance 2 silver Navy collegiate Fitnessschoenen Navy Met Adidas 42
Sixton Sixton Peak Air Tuinlaarzen Air Sixton Peak Tuinlaarzen Peak Bruin Bruin 1qIdwx1H
Sneakers Pme Atlanta Atlanta Pme Sneakers Sneakers Sneakers Pme Atlanta Sneakers Pme Atlanta Sneakers Pme Atlanta Pme HzaxABq
Chaska Dames Outdoorbroek Short Regatta Roze XWpqUzZzw
3 Adidas Fitnessschoenen Navy Met collegiate silver 2 Collegiate Navy Performance 42