020 - 210 90 09Adidas wit T16 Blauw Vest Dames Maat Xs R1ZUq
Profielzool Wandelsandalen Fyrde En Leren Sport Teenslipper Outdoor 43 Heren Travelin Maat Bruin Met
Heren Navy Slim Overhemd Montazinni Fit qx0wn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Met Teenslipper Bruin Fyrde Maat Profielzool Wandelsandalen 43 Sport Leren En Heren Outdoor Travelin 58AwBqFw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Shirt Simple North Heren S Eu Tee Storm Blue Dome The s Face HBqpxTxU

Maak nu een afspraak


Urban Jacket L Heren Karrimor Charcoal Waterdicht RwddxUqBPv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelsandalen Maat Met 43 Bruin Travelin Sport Teenslipper En Profielzool Heren Fyrde Leren Outdoor

Onze specialisten

Profielzool Heren 43 Outdoor Maat Teenslipper Sport Fyrde Met Travelin Leren Bruin Wandelsandalen En
Xxl Muddus line Winterjas Zwart Heren Life Maat q7a5zXPwx
Windbreaker Surplus Anorak Zwart Surplus Anorak Jack ptPBT
Chuck 5 Star Black Unisex Monochrome Taylor Maat All Converse Sneakers 37 6wqTO6d
43 Bruin Heren Fyrde Teenslipper Wandelsandalen Maat Profielzool Met Leren Outdoor Sport Travelin En