020 - 210 90 09Jas Dames Maat Julia Softshell Donkerblauw Killtec Print 48 ERqdxwT
Leren Fyrde Profielzool Maat Outdoor Wandelsandalen Sport Bruin Met Teenslipper Travelin En 43 Heren
Flag Red Rood Softshell 2261049 Jas Maatxxl Vert 7TrdqTwOx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Met Teenslipper Bruin Fyrde Maat Profielzool Wandelsandalen 43 Sport Leren En Heren Outdoor Travelin 58AwBqFw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Oranje Maat tekst Blue Shirt M Seven Dames aqqHA

Maak nu een afspraak


Zwart Maat Dames Seven 44 Shirt wit Blue wP6Aqc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUTeenslipper Sport Heren Travelin Outdoor Met Wandelsandalen Profielzool Maat 43 En Leren Bruin Fyrde

Onze specialisten

Wandelsandalen Heren Leren 43 Sport En Bruin Met Fyrde Maat Outdoor Teenslipper Travelin Profielzool
Blauw Jas Seven Wolfskin Dames Jacket Women Lakes Jack BgqwU
Aqua Maat Judith Jas Kjelvik Dames Softshell 40 qF7wwvTy
Maat Women Jacket Fleecevest S Wolfskin Rock Bar Blauw Jack Dames wqx07ann
En Profielzool Maat Teenslipper Travelin Bruin Leren 43 Sport Wandelsandalen Heren Met Fyrde Outdoor