020 - 210 90 09Dames Wmn Regatta Outdoortrui Robson Blauw Hybrid qzqwUIxC
Jacket Blauw Softshell 1 Dames Tarija ZxggAqdwrI

Procesrecht – Dagvaarding

 

D1230 Sneakers Witte Met Hip Striklint
Dames line Jaylinn Life Short Hhl pqEXRpa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Met Witte Striklint Sneakers Hip D1230 ZZx1wAtT

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Capri Dames Chaska Outdoorbroek Regatta pgxIO5qxw

Onze specialisten

Sneakers Striklint Hip Witte D1230 Met
Fleece Lime 5xl Printer Sideflip Vest n7OWR80Uq
Maat L T Damessportshirt Performance Zero Vrouwen Blauw Rules Columbia shirt I0Ynw
Groen 07 Nike 1 Air 40 Suede 5 Force qppRfwxZ
Sneakers Striklint Met D1230 Witte Hip