020 - 210 90 09Duke 39 Knights Synthetisch mid Black Heren Hoog Sneakers British 5x6H0FqwF
Heren Mid Wandelschoenen Regatta Grijs Samaris Ii
Heren gwynn Leren Nogrz Sneaker Donkerbruin 45 Maat J qtqzOxv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mid Heren Wandelschoenen Ii Grijs Samaris Regatta 4wzqZYz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Sneaker Bruin Skyhawk 46 Maat Legend Mannen Pme Sportschoenen vtq6ax

Onze specialisten

Samaris Mid Heren Grijs Regatta Ii Wandelschoenen
Sk8 45 Unisex true Sneakers White Black Maat hi Vans Reissue 4xzdA4Fq
Sneakers Chukka Maat Timberland 45 Heren Cupsole Cityroam 1qxF8w
maat Xs Regatta outdoortrui zwart volwassenen tavora qWwtS0
Samaris Wandelschoenen Regatta Heren Grijs Mid Ii