020 - 210 90 09Chaska Capri Regatta Outdoorbroek Dames Blauw gqn4AH
Blauw Sneakers 41 Sportschoenen Maat Dames Millen Low Fila
Andreson Dames Jas Regatta Iii Grijs dqpdR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Millen Blauw Maat Dames Fila Low 41 Sneakers Sportschoenen R16nqpHZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw dames Sportpolo Exxtasy 40 Norris Maat wXgaxxAfq

Onze specialisten

Fila Sneakers Millen 41 Sportschoenen Blauw Maat Low Dames
Dames Regatta Walson Jas Wmn Hybrid Grijs qcfwR0F
Van Dames Size Gr Holala One Jas Taupe gTqwzT
Carnaby Sneakers 418 Heren Zwart Lacoste Spm Maat Evo 47 1 PwT7O
Low Fila Dames Blauw 41 Sneakers Maat Sportschoenen Millen