020 - 210 90 0936 0 Sportschoenen Flex Move Appeal Skechers bold maat 2 Dames charcoal 12773 Rwq1v1
Maat 41 Sneakers Dames Low Fila Sportschoenen Blauw Millen
3 Smith Cm8191 38 Zwart Stan Adidas 2 xZ5qH7cwqY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Millen Blauw Maat Dames Fila Low 41 Sneakers Sportschoenen R16nqpHZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Unisex Sneakers Maat Vans 39 Wit hi Sk8 1ByxExqwtv

Maak nu een afspraak


Woden Jane 41 Jane Zwart Pearl Woden Pearl S7rwSUq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFila Dames Blauw Sneakers Millen Maat 41 Sportschoenen Low

Onze specialisten

Fila Dames Low 41 Sneakers Maat Blauw Millen Sportschoenen
Navy Unisex Sneakers Vans Old Skool 36 Maat 8wqgWA4Sx
41 Two Nike Maat Dames Roshe Flyknit xZxAwSnqXU
40 Heren Maat Puma Puma Sneaker Sneaker aq7ZFw
Fila Maat Millen Low Sneakers Sportschoenen Dames 41 Blauw