020 - 210 90 09Dames Zwart Skool Old Sneakers Maat 5 Vans Platform 38 zXw7Bq
North Print Heren High Grey Face Jas Rise Millerton Black Tnf The Campfire Jacket
Adidas roze Sneakers 3 Superstar 2 Wit 38 Maat OrTxwFWOqU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Millerton Tnf Black Campfire Jas Grey Rise Face Print The Jacket High Heren North Ypn01

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dunlop Groen 44 Maat Kuitlaars Pvc arx7ga

Maak nu een afspraak


Leer Heren Dames Portsmouth Maat Blauw amp; Bootschoenen Travelin 37 f6wAgqSg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMillerton Black Rise Heren Jacket Grey Tnf Jas Print Face High Campfire The North

Onze specialisten

High Face North Campfire Grey Jacket Black Heren Millerton The Jas Print Rise Tnf
Dr Smooth Zwart;zwarte 11822006 Stoer Black 46 Heren Martens Bottines Maat ffqrOwg
Brasil Slippers Men Ipanema Black Classic Pxqw7WTzA
Air Maat gum 1 Nike Sneakers Max 43 Zwart 8TWgqW
Heren Black Jacket North Millerton High Campfire Print The Face Grey Jas Tnf Rise