020 - 210 90 09Maat Wandelsokken Tk2 38 37 Groen Melange Dames Falke wTXaWqgRw
The North Face High Rise Millerton Black Heren Jacket Print Grey Campfire Jas Tnf
Windbreaker Columbia Black Dames Jas Flash Forward w0xrOE0

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Millerton Tnf Black Campfire Jas Grey Rise Face Print The Jacket High Heren North Ypn01

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Mons Dames Outdoortrui Iii Regatta Blauw dw7Hd

Maak nu een afspraak


Xxl Onyx Janeiro International Dames 44 Maat Pk Jacket TaYRwqIH

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMillerton Tnf The Grey Jas Campfire North Rise Heren Face Jacket Black High Print

Onze specialisten

Grey Jas Heren Tnf Print Campfire Jacket Face Rise North High The Millerton Black
Fleece Maat Blauw Kleur Senvi Xxxl Vest Microfleece Laag Basic Thermisch f5xPnAqZw7
Wit Outdoorshirt Regatta Dames Tima Outdoorshirt Dames Tima Regatta xR0qUBcwS
B Pro 11 nautical 3d hawaii Uk 0 Xa quarry Salomon nX7SqPOn
Black Heren High Jas North Rise Jacket Face Tnf The Print Millerton Grey Campfire