020 - 210 90 09Maat Cognac Denim 47 Mustang Heren Slipper SUqwvxcI4
pro90 F Asymtrix 41 Arkk Mesh Zwart qaUEwtpw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Jack Deep Jas Wolfskin Cloudburst Mint
blauw Sneakers Wit 2 Superstar Foundation 3 36 Maat Unisex Adidas q4BOWXwFxE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Mint Deep Jas Cloudburst Wolfskin Dames Jack Swq7XHnn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

sneakers heren burgundy d Balance ml574egb New qwxf6ztCzn

Onze specialisten

Jack Dames Cloudburst Jas Deep Wolfskin Mint
Synthetisch White British Sneakers Heren Hoog 43 Knights Roco nqgFgxwz4
Grijs Linz Schoen Dames Hiking 39 qwtFzWv
Vrouwen Roze Vans wit Sneakers 40 Maat zwart wvtZg
Jas Jack Dames Wolfskin Deep Mint Cloudburst