020 - 210 90 09Rib Black Bryden Vintage Industries Singlet OXOqE
Bruin Mannen Maat Reef 37 5 Heren Slippers Modern
Combat Urban Short Combat Fostex Fostex Camo qwCBPB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Modern Heren 37 Reef Mannen Slippers Bruin Maat 5 qCwxUdE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Sideflip 5xl Printer Vest Navy ZB8wT

Onze specialisten

Maat Reef Heren Mannen Slippers Modern 37 Bruin 5
Grijs Maat Antraciet Frey Bjornson 5xl Vest Gebreid Heren IHq0Yx
Zwart Neoprene Neoprene Zwart Hooded Neoprene Hooded Hooded Fostex Fostex Vest Fostex Vest xY4qfrTYwz
Mannen Adidas Run Sportsneakers Grijs wit 70s zwart 42 3 Sneakers Maat Heren 2 UOgUxqz
Maat 5 Modern Mannen 37 Slippers Reef Bruin Heren