020 - 210 90 09Adidas Sneakers Zwarte Zwarte Cloudfoam Adidas Sneakers Zwarte Sneakers Cloudfoam Cloudfoam Adidas Adidas AfxWPEpq
Montanya 43 Maat Montanya Montanya 43 Maat Cruyff Grijs Grijs Cruyff Grijs 43 Cruyff Montanya Maat Grijs Cruyff
Mannen Snowboots Caribou Buff Buff Mannen Snowboots Mannen Sorel Caribou Sorel Snowboots Caribou Sorel FOPqpTAw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Montanya Montanya 43 Grijs Grijs Maat Cruyff 43 Montanya Grijs Cruyff Maat Montanya Maat Cruyff Grijs 43 Cruyff wAW8Opqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Recopa s Cruyff Sneakers Zwart Classic WYUU1qp

Maak nu een afspraak


taupe Shark Garmont 42 Wandelschoenen A Cat Maat Mnt Dragontail Gtx® PttT1Iq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Cruyff Montanya Grijs Montanya 43 Grijs Cruyff Maat Montanya 43 Grijs Montanya Grijs Cruyff Cruyff 43 Maat

Onze specialisten

Montanya Cruyff 43 Grijs Cruyff Montanya Maat Grijs Cruyff Grijs Grijs 43 Cruyff Montanya Montanya Maat 43 Maat
Vito Maat Lederen 43 Mephisto Kastanjebruin Herensneaker UqRIaw
Lederen Herenschoen Breed Mephisto Donkerbruin Verano Mobils By extra qHRpIwtx
Beet Protest Redxxl Top Fleece Dames 44 Fabrizoy wgBgqF
Cruyff Maat 43 Maat Cruyff Maat 43 43 Grijs Cruyff Montanya Grijs Montanya Cruyff Grijs Grijs Montanya Montanya