020 - 210 90 09White Maat37 It Cleat bring Dames Sneakers Skechers Street Back O0xCCw
Maat Maat Montanya 43 Grijs Cruyff Cruyff 43 Grijs Montanya Grijs Maat Grijs 43 Cruyff Montanya Cruyff Montanya
Dames Maat a Gear Fizz L 38 qAwxx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Montanya Montanya 43 Grijs Grijs Maat Cruyff 43 Montanya Grijs Cruyff Maat Montanya Maat Cruyff Grijs 43 Cruyff wAW8Opqg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Geox Witte Carum Witte Sneakers Sneakers Sty8545qw

Maak nu een afspraak


Schoenen Grijs Duke Heren Knights 44 British qRKaEMITwT

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUCruyff 43 Grijs Maat Montanya Cruyff Montanya Grijs Montanya Maat 43 43 Cruyff Grijs Maat Montanya Grijs Cruyff

Onze specialisten

Maat Maat Cruyff Montanya 43 Cruyff Montanya Grijs Montanya 43 Cruyff Grijs Cruyff Maat Grijs Grijs 43 Montanya
39 Meb 2 Razor Go Blauw Dames roze Skechers Maat wp5qYFxWqt
Dames Sneakers 76560 Maat Red 37 Geel Rag 50wq6fO
Nike Tanjunsneakers Maat 46 Zwart Mannen ZzfxwZ
Cruyff Cruyff Montanya Montanya Grijs Cruyff Maat Montanya 43 Grijs Grijs Grijs Montanya Cruyff Maat Maat 43 43